Den 4. industrielle revolution / Industri 4.0

Nyheder

2. april 2020

 

Den 4. industrielle revolution / Industri 4.0

Har du interesse inden for produktion og automation, har du helt sikkert mødt udtrykket 4.0.

Udtrykket Industri 4.0, er nogle Tyske forskeres vision for det næste innovationsskridt indenfor produktion, baseret på fremtidens ”smarte fabrik”.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at hele ideen bag Industri 4.0 er bygget omkring en vision for fremtiden, og der derfor er vide grænser for hvad man kan betegne som værende inden for denne vision eller uden for. Tankerne bag den 4 industrielle revolution er blandt andet:

Informationsteknologi der er indlejret i mekaniske objekter, (Embedded systems).

Interaktionen mellem de fysiske objekter og den tilhørende viden, (Cyber-Physical Systems – CPS) er en videreudvikling af Embedded systems. Man kan her tale om selvlærende objekter, der via deres viden og information giver produktionsapparatet besked om hvordan det skal håndteres.

Produkter og maskiner etc. der udveksler services og informationer i realtime, hvor f.eks. Track-and-trace via Radio Frequency Identification (RFID) bliver set som en af de teknologiske forudsætninger for f.eks. Cyber-Physical Systems, som blev beskrevet tidligere.

Hurtigere udvikling og integration med produktionsapparatet, vha. Product Lifecycle Management, (PLM) hvor virtuelle prototyper og simuleringer giver en lynhurtig udvikling.

Integrerede løsninger, (Life Cycle Engineering), hvor mekanisk design, elektrisk design og automationsløsningen integreres i et samlet softwarebaseret koncept, og dermed hurtigere gør indkøring og idriftsættelse hurtigt og fleksibelt.

United Components

Ved United Components leverer vi high-end komponenter for automatisering, og har derfor specielt fokus på den del af 4.0, som har med automatisering af montage at gøre.

Det er typisk komponenter som indeholder intelligens og som er enkle at anvende og installere, ofte med M12 stik hvor der både er strøm og signaler i samme stik og som hurtigt og nemt bliver implementeret i det overordnede styresystem (PLC, Industri pc etc.).

I modsætning til traditionelle produkter, har produkterne i 4.0 ofte en enkel og innovativ programmering, eller „teach“ funktion, som gør komponenten enkel at anvende og programmere, med mulighed for at gemme og genkalde de forskellige programmer og parametre i komponenten, som giver udvidede diagnose og vedligeholdelsesmuligheder.

Således indgår produkterne direkte i kvalitetssikring af produktion igennem enkle muligheder for diagnose, og muliggør analog kommunikation uden tab på op til 20 meter, mellem komponenten og det overordnede system, samt tilbyder lagring af data.

Et godt eksempel på 4.0 er den nye griberserie fra Zimmer group.

Læs vores seneste nyheder

Tabte du dit emne?

Tabte du dit emne?

Tabte du dit emne?Nyheder Med GEP2000 serien fra Zimmer Group er dit emne altid i sikre hænder!GEP2000 serien fra Zimmer er nemlig udstyret med en selvlåsende mekanisme, der automatisk sikrer og...

UFM Precision5

UFM Precision5

UFM Precision5 fra PROMESSNyheder Høj præcision til opgaver, der kræver små kræfter og maksimal nøjagtighed!UFM Precision5 er en avanceret præcisionspresse skabt til montage- og samleopgaver med...

UNITED COMPONENTS A/S

Korsholm Alle 21
5500 Middelfart
Danmark

Tlf.: +45 64 40 09 70

CVR: 27154948