Spar tid og penge med vores værktøjskasse fra Zimmer

Nyheder

27. september 2022

Spar tid og penge med vores værktøjskasse fra Zimmer

De patenterede støddæmpere fra Zimmer er en favorit hos kunder, som har ekstreme krav til holdbarhed og kvalitet. Kvaliteten er så uovertruffen, at støddæmperne blev fremstillet og monteret i hånden frem til starten af 2020.

Denne proces var dog bekostelig og forlængede leveringstiden betydeligt. Zimmer valgte derfor at automatisere produktionen samt optimere designet på de unikke støddæmpere, hvilket gjorde produkterne meget mere tilgængelige for alle. Samtidig sikrede udviklingen en bred pallette af produkter, der dækker alle behov.

Industrielle støddæmpere fra Zimmer Group

Med en industriel støddæmper fra Zimmer Group sikrer du dig op til 10 gange længere levetid sammenlignet med øvrige producenters. Du får samtidig et kvalitetskomponent med minimal slitage og vedligehold. Støddæmperne er lavet i rustfri stål V4A / AISI316 og kan også købes med organisk, fødevaregodkendt olie, der er H1 certificeret.

Standard Zimmer støddæmper

Standard Zimmer støddæmper

Justerbar Zimmer støddæmper

Justerbar Zimmer støddæmper

1) Rustfri stål hylster
2) Dæmpningsstempel med sneglespor
3) Stempelstang i rustfri stål
4) Kontraventil 
5) Returfjeder
6) Trykkompensator  
7) Fixed stop
8) Olie reserve 
9) Trykkammer 
10) Justerbar skrue 
11) Højttrykskammer 
12) Lavtrykskammer 

Standard støddæmperne findes fra M4 til M45, med forskellige hårdheder og slaglængder. Der findes et omfattende program af afskrabere, (til f.eks. træindustri, eller metalindustri), samt bælge etc. De justerbare støddæmpere findes fra M8 til M36 og kan indstilles i 5 forskellige sæmpningsniveauer. Niveau 1 giver den hårdeste
dæmpning og niveau 5 giver den blødeste dæmpning. Vi har sammensat en værktøjskasse, hvor de mest gængse størrelser medfølger.

Teknologien bag Zimmer støddæmpere

Zimmers støddæmpere bygger på deres patenterede design, et såkaldt sneglesporsprincip. Dette sikrer et optimalt dæmpningsforløb og en unik levetid for produkterne. Dæmpningskurven er et udtryk for hvor godt en støddæmper nedbremser en masse. Fordelen ved støddæmpere fra Zimmer kan i denne sammenhæng bedst illustreres ved hjælp af nedenstående diagrammer.

Den sorte kurve i dette diagram viser, hvor svært det er for en standard støddæmper at nedbremse og stoppe en given modstand.

Den blå kurve i dette diagram viser til sammenligning, hvordan de patenterede støddæmpere fra Zimmer nedbremser og stopper en given modstand. Her fremgår det tydeligt, hvor tæt Zimmer produkterne kommer på det optimale dæmningsniveau, som den orange linje er et udtryk for.

Værktøjskassen

Vi har sammensat en værktøjskasse med 10 forskellige støddæmpere, der tilsammen rummer de mest anvendte størrelser. Støddæmperne er alle justerbare, hvilket giver dig mulighed for hurtigt at teste dig frem til det mest optimale dæmpningsniveau. På den måde kan du bestille det rette produkt fra starten og samtidig forlænge dets levetid ved at vælge den helt rette støddæmper til opgaven.

De justerbare støddæmpere er udstyret med en 5-trins skala, du nemt kan aflæse og konvertere til et specifikt produkt. Du har samtidig mulighed for at finjustere støddæmperne imellem de 5 markerede niveauer og anvende dem direkte i din løsning, hvis du har behov for en støddæmper med et ganske særligt dæmpningsniveau.

Du kan læse mere om Zimmers patenterede støddæmpere på deres hjemmeside her

Læs vores seneste nyheder

Tabte du dit emne?

Tabte du dit emne?

Tabte du dit emne?Nyheder Med GEP2000 serien fra Zimmer Group er dit emne altid i sikre hænder!GEP2000 serien fra Zimmer er nemlig udstyret med en selvlåsende mekanisme, der automatisk sikrer og...

UFM Precision5

UFM Precision5

UFM Precision5 fra PROMESSNyheder Høj præcision til opgaver, der kræver små kræfter og maksimal nøjagtighed!UFM Precision5 er en avanceret præcisionspresse skabt til montage- og samleopgaver med...

UNITED COMPONENTS A/S

Korsholm Alle 21
5500 Middelfart
Danmark

Tlf.: +45 64 40 09 70

CVR: 27154948